Mikrolodding

Mikrolodding

MIKROLODDING
Ved alvorlige skader hvor feilen ligger dypere enn kun en knust skjerm etc. må en kanskje mikrolodde. Mikrolodding vil si å lodde på ørsmå komponenter på selve kretskortet i telefoner og nettbrett. Ettersom de elektroniske kretsene på slike hovedkort nesten ikke er synbare bruker vi mikroskop. Med mange års erfaring og tilrettelagte kurs har vi kompetansen og den tilhørende selvtilliten til å si at vi får til det meste.  Benytt deg av kontaktskjemaet om det skulle være noe du trenger å få svar på i forbindelse med mikrolodding eller annet.

TYPEFEIL
Enkelte modeller har sine særegne svakheter. Dette kan for eksempel være touch-problemer på iPhone 6Plus, eller problemer med lyden på iPhone 7/ 7Plus. Dette er ofte problemer som oppstår på grunn av litt uheldig oppsett i konstruksjon av kretskortet som igjen kan resultere i at enkelte komponenter mister sitt fotfeste. Etter flere års erfaring har vi opparbeidet oss bred kunnskap rundt dette, og er klar over de fleste typer feil som kan oppstå. Ta gjerne kontakt med oss hvis du opplever problemer med din telefon. Kanskje er det bare en enkel justering som må til.

VANNSKADE OG DATARECOVERY
Vannskader i telefoner er sjeldent heldig. Det oppstår ofte kortslutninger og korrosjon nesten momentant når fukt kommer inn på de rette plassene. Den eneste skadebegrensingen man selv kan gjøre er å få koblet av batteriet så fort som overhodet mulig etter skaden har oppstått. Deretter må kretskortet gjennomgå en grundig rens i et ultrasonisk rensekar. Deretter må en prøve å rette opp i eventuelle kortslutninger og andre skader. Vi anbefaler deg derfor å raskest mulig dra innom nærmeste RepLab verksted, kontra det å utsette behandling ved å legge telefonen i den myteomspunnede ris-pakken.  

Skulle uhellet først være ute er det stor sannsynlighet for at vi kan fikse telefonen.  Men med vannskader anbefaler vi ofte å ikke investere så mye i selve enheten for at det skal bli fungerende igjen da det ofte kan oppstå uforutsette senskader som følge av fukt. De fleste reparasjoner vi utfører på vannskadde enheter er faktisk å berge innholdet. Ta umiddelbar kontakt med oss hvis du har vært uheldig.